غار علیصدر2 غار علیصدر

غار علیصدر : هر آنچه که قبل از رفتن به غار علیصدر باید بدانید

 غار علیصدر همدان یکی از بزرگترین غارهای ایران محسوب می شود این  جاذبه ی اعجاب انگیزدرروستای علیصدر واقع در نزدیکی شهر همدان قرار دارد، این غار تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی قابل قایقرانی جهان است که طولانی‌ترین مسیر قایقرانی را دارد و بازدیدکنندگان می توانند در آن قایقرانی کنند. قدمت این غار به دوران دوم زمین‌شناسی یا ژوارسیک (۱۹۰-۱۳۶ میلیون سال قبل) بر‌می‌گردد. در ادامه در مجله گردشگری جهانگردان شما را با ویژگی های منحصر بفرد غار علیصدر بیشتر آشناد خواهیم نمود پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نام غار علیصدر در گذشته  به «علی سرد» و «علی سد»بوده است . چون در گذشته  اهالی روستا  از این غار به‌عنوان مخزن و سد استفاده می‌کرده‌اند. حتی در اسناد روستا نیز نام «علی سد» و در شناسنامه‌های اهالی «علی سرد» نوشته شده است. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ جاده‌ای برای روستا احداث شد و پیمانکاردر تابلوی راهنمای پروژه نام جاده را «علی صدر» نوشت و از آن زمان به بعد، این نام برای این روستا و غار رایج شد.

غار علیصدر

شما با رفتن و  دیدن غار چندین میلیون ساله علیصدر در واقع سفری هیجان‌انگیز را به اعماق دنیایی ناشناخته و اسرار آمیز خواهید داشت . این غار هیجان انگیز هر چه به جلوتر بروید  بیشتر متعجب و حیرت‌زده می شوید.  در ابتدا باید  از دالان‌های پرپیچ‌و‌خم عبور کنید  و سپس با قایق‌های پدالی به  دالان‌های زیبا و دهلیزهای متعدد و چشم‌نواز ادامه مسیر دهید . از مجموعه رشته آب‌ها در درون غار علیصدر، دریاچه‌هایی تشکیل شده اند که برای ادامه مسیر حتما باید از قایق استفاده نمایید . بازدید شما به دو صورت نیمه مسیر و تمام مسیر به مسافت‌های ۱۲۵۰ و ۴,۰۰۰ متر خواهد بود .

بازدید کنندگان در تمام مسیر این غار تالابی  قندیل‌ها (استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها)، سنگ‌ها و مجسمه‌هایی به‌شکل‌های عجیب و یا شبیه حیوانات خواهند دید .چندین نمونه از این اشکال : پنجه عقاب، مجسمه آزادی، شیر دو سر، کبوتر، قایق وارونه، خوشه انگور، گل‌کلم و سنگی شبیه اسم مبارک الله است . این مجسمه‌های سنگی زیبا و طبیعی به‌دلیل فرسایش سنگ‌های آهکی در طول میلیون‌ها سال به وجود آمده‌اند و همچون اثری هنری می باشند .

پنجه عقاب : استلاگمیت بسیار عجیبی و زیبایی در غار علیصدر وجود دارد که به شکل پنجه عقاب  خودنمایی می کند ، در نگاه اول ممکن است با خود تصور کنید که ساخت این استلاگمیت کار دست انسان است، اما سخت در اشتباهید چرا که تمامی بخش های غار علیصدر به شکل کاملاً طبیعی به وجود آمده اند.

کلمه الله : در بخشی از غار استلاگمیت های موجود بر روی سقف به گونه ای در کنار هم قرار دارند که در نگاه اول می توانید کلمه الله را دید ، البته این بخش از غار نور پردازی شده تا بازدیدکنندگان بتوانند به راحتی این کلمه را بر روی سقف غار ببینند.

غار علیصدر

آبشار سنگی : یکی دیگر از بخش های معروف موجود در غار علیصدر یک دیواره سنگی بزرگ است که روی آن مملو از استلاگمیت هایی می باشد که در طول سالیان طولانی به شکل آبشاربه وجود آمده اند .

میدان ستون ها : این بخش از غار شامل چندین ستون بسیار بزرگ سنگی می باشد که مجموعه آن ها در کنار یکدیگر بخش مذکور را شبیه به میدان ستون ها کرده است.

پنجه اژدها : چکیده ای بزرگ و زرد رنگ در غار علیصدر وجود دارد که بسیار شبیه به پنجه یک اژدهای افسانه ای می باشد.

تالار قندیل بزرگ :  هنگامی که مشغول پیاده روی در غار علیصدر هستید وارد یک تالار خواهید شد که یک ستون سنگی نسبتاً بزرگ در میان آن وجود دارد، به همین جهت نیز نام این بخش را تالار قندیل بزرگ گذاشته اند.

تخت جمشید : بخشی مملوء از ستون های سنگی وجود دارد که قسمت انتهای ستون ها (سر ستون) شباهت زیادی به ستون های مجموعه تخت جمشید دارند به همین دلیل به این نام معروف شده است .

معرفی و تاریخچه غار علیصدر

غار ها همواره یکی از مرموز ترین و زیبا ترین مکان های موجود بر روی زمین محسوب می شوند ، غار علیصدر نیز از این قاعده مستثنی نیست و در واقع می توان گفت که یکی از هیجان انگیز ترین جاذبه های گردشگری ایران است، این غار آبی بسیار زیبا در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و دارای  دالان ها بسیار زیاد  و راهرو های تو در تو می باشد.

محققان با مطالعه سنگ های موجود در غار علیصدر به این پی برده اند که قدمت این جاذبه طبیعی به دوره ژوراسیک یعنی حدود ۱۹۰ میلیون سال پیش باز می گردد، جالب است بدانید که مردم محلی روستای علیصدر از گذشته های دور از آب موجود در این غار بهره برداری می کردند و در واقع از وجود آن مطلع بودند، با همه این تفاسیر اولین کاوش های علمی غار علیصدر به سال ۱۳۴۲ هجری باز می گردد، علیصدر تا پیش از سال ۱۳۵۵ قابل بازدید نبود زیرا دهانه غار به قدری کوچک و تنگ بود که تنها گروه های حرفه ای کوهنوردی می توانستند از آن عبور نمایند، به همین جهت نیز شخصی به نام عبدالله حاجیلو در سال ۱۳۵۲ شخصاً دست به کار شده و دهانه غار را گسترش و بزرگتر کرده ، سپس اقدامات لازم برای فراهم کردن امکان بازدید در غار علیصدر صورت گرفت و سرانجام در سال ۱۳۵۵ اولین سری از بلیط های این غار اعجاب انگیز به فروش رسید .

در اینجا بخوانید : جاهای دیدنی شیراز 

اگر قصد سفر به شهر همدان و بازدید از غار علیصدر را دارید خوب است بدانید که هر شخصی  با دیدن زیبایی های طبیعی موجود در این غار شگفت زده می شوید، راهرو های تو در تو، دالان های متعدد، استلاگمیت ها و استالاکتیت های زیبا و دریاچه عمیق و زلال از جمله جاذبه های این غار است که می توانید از آن ها بازدید نمایید ، علاوه بر بازدید قایق سواری در فضای غار می تواند تجربه بسیار جدید و جالبی برایتان باشد بنابراین اگر قصد سفر به همدان دارید  بازدید از غار زیبای علیصدر را در برنامه خود قرار دهید .

بهترین فصل برای سفر به غار علیصدر

طبیعتا فصل‌های بهار و تابستان ار بهترین فصل ها  برای سفر رفتن و لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت است. استان همدان در این فصل‌ها  دارای آب‌وهوای خنک و مطبوعی است و غار علیصدر می‌تواند مقصدی مناسب برای تعطیلات نوروز و تابستان باشد. البته غار علیصدر در زمستان نیز خالی از لطف نیست؛ چراکه دمای غار درهمه ی فصل های  سال تقریبا یکسان  می باشد ؛ بنابراین در هنگام  فصل سرد درون غار متوجه سرما نخواهید شد.

آدرس و مسیر دسترسی به غار علیصدر

غار علیصدر در دل کوه‌های زاگرس و در ارتفاعات «ساری‌قیه»قرار دارد . این غار در ۷۵ کیلومتری شمال غربی شهر همدان در بخش گل‌تپه و در روستای علیصدر قرار دارد و برای رفتن به این غار به طور کلی سه مسیر مجزا وجود دارد که عبارتند از :

مسیر اول : همدان، لارجین، بیجار، غار علیصدر

مسیر دوم : همدان، شهر کبودرآهنگ، سه راهی نوژه، روستای علیصدر، غار علیصدر

مسیر سوم : همدان، صالح آباد، غار علیصدر

با هم به گوشه‌گوشه دنیا سفر می‌کنیم تا با شگفتی‌های بی‌پایان آن آشنا شویم. از اقیانوس‌ها می‌گذریم، در جنگل‌ها ماجراجویی می‌کنیم، قلب کویر را می‌شکافیم و در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهرهای کوچک و بزرگ به صدای سفر گوش می‌دهیم. اگر می‌خواهید گردشگر را حتی در خانه‌تان تجربه کنید، با من همراه باشید.

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید