دسترسی سریع
Toggleگشت مشاهیر شیراز محور عرفان
شیراز، شهر شعر و ادب، نه تنها به خاطر جاذبههای تاریخی و طبیعیاش مشهور است، بلکه خاستگاه بسیاری از مشاهیر و مفاخر ایران نیز بوده است. از شاعران و نویسندگان نامدار گرفته تا دانشمندان و سیاستمداران برجسته، شیراز زادگاه چهرههای درخشانی بوده که نامشان در تاریخ ایران و جهان میدرخشد.
اگر قصد سفر به شیراز را دارید، گشت و گذار در میان آرامگاهها و اماکن مربوط به این مشاهیر میتواند فرصتی عالی برای آشنایی بیشتر با تاریخ و فرهنگ این شهر باشد. در این نوشته، به معرفی برخی از مشهورترین مشاهیر شیراز و مکانهای مرتبط با آنها میپردازیم:
۱٫ حافظ:
حافظ، شاعر نامدار ایرانی، بیشک یکی از مشهورترین چهرههای شیراز است. آرامگاه حافظ در باغ مصلی، یکی از زیباترین مکانهای شیراز، قرار دارد و هرساله پذیرای گردشگران و علاقهمندان به شعر و ادب فارسی از سراسر جهان است.
۲٫ سعدی:
سعدی، شاعر و نویسنده برجسته ایرانی، دیگر شخصیت نامدار شیرازی است. آرامگاه سعدی در انتهای خیابان بوستان و در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد.
۳٫ خواجوی کرمانی:
خواجوی کرمانی، شاعر عارف قرن هشتم، از دیگر مفاخر شیراز است. آرامگاه او در خیابان سعدی، در جوار دروازه قرآن واقع شده است.
۴٫حرم علی بن حمزه
آرامگاه علیبن حمزه یکی از بناهای تاریخی و مذهبی و مکان های دیدنی شیراز است. این آرامگاه متعلق به «شاه میرعلیبن حمزهبن موسی کاظم»، نوه حضرت امام موسی کاظم (ع) است. آرامگاه علی بن حمزه در دوره دیلمیان و بهدست امیر عضدالدوله دیلمی احداث و در دوره تیموریان بخشهایی از آن مرمت شد. بخشی دیگر از آن نیز در زمان پهلوی، توسط مرحوم حبیب الله جوکار و زیر نظر معمار آن دوره، آقای پیروانی تحت بازسازی قرار گرفت. ضریح منحصربهفرد این آرامگاه با خاتم کاری و قلمزنی نگاه هر ببیندهای را به خود جذب میکند و در ورودی آن با منبتکاری از دیگر زیباییهای این بقعه است.
۵٫ آرامگاه شاه شجاع
آرامگاه شاه شجاع یکی از جاهای دیدنی شیراز است که یادبودی برای مهمترین و قدرتمندترین پادشاه آل مظفر به حساب می آید. این آرامگاه به پاس رشادت ها و حکمرانی شاه شجاع قرار داده شد که در بین دو دوره پر از آشوب و کشتار مغولان و حمله تیموریان، روزگاری پر از آرامش را برای مردمان خود رقم زد.
۶٫ دروازه قرآن
دروازهها همه در خروجیهای پررفتوآمد شهرها ساخته میشدند؛ جایی که آمدوشد مسافران و بازرگانان بیش از بقیه نقاط بود. دروازه قرآن هم به پیروی از این قانون در شمال شهر شیراز ساخته شد. در تنگ اللهاکبر و میان کوه چهلمقام و کوه باباکوهی. از سمت این دروازه افراد بهسمت کمربندی و جاده مرودشت میرفتند یا از این مسیر وارد میشدند.
حاکم شهر دستور داد قرآنی را سردر دروازه بگذارند تا خدا همه را به سلامت نگه دارند. اهمیت معنوی دروازه قرآن بهقدری بود که مردم ابتدای هر ماه قمری کنار آن جمع میشدند تا تمام ماه را در پناه او باشند
۷٫خواجوی کرمانی
خواجوی کرمانی از شاعران دوره ایلخانی بود که با هنرنمایی در شعر، تمرکز بر صنایع ادبی و نوآوری در اوزان شعری، لقب «نخلبند شاعران» را گرفت.
خواجوی کرمانی از شاعران اواخر قرن هفتم و نیمه اول قرن هشتم هجری قمری، در دوره پایانی حکومت ایلخانان مغول میزیست. او در دوره جوانی مسافرتهای زیادی به شهرهای ایران و کشورهای عربی انجام داد که در این سفرها، به تجربه و دانش بالایی در زمینه فنون ادبی دست یافت. خواجوی کرمانی در سرودن شعر به سبک عراقی به پیشرفت قابلملاحظهای رسید و به القاب مختلفی مشهور شد؛ همچنین آثار متنوعی به نظم و نثر از خود برجای گذاشت.
گشت و گذار در میان آرامگاهها و اماکن مربوط به مشاهیر شیراز، نه تنها فرصتی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ این شهر است، بلکه میتواند سفری روحانی و معنوی نیز باشد.برای سفر به شیراز ما تور شیراز را به شما معرفی می کنیم
نکاتی برای بازدید از آرامگاه مشاهیر شیراز:
- زمان مناسب برای بازدید: بهترین زمان برای بازدید از آرامگاه مشاهیر شیراز، صبح زود یا عصر است، زمانی که هوا خنکتر است.
- پوشش مناسب: هنگام بازدید از اماکن مذهبی، مانند آرامگاهها، باید لباس پوشیده و احترام به مقدسات را رعایت کرد.
- هزینه ورودی: برای ورود به برخی از آرامگاهها، مانند آرامگاه حافظ و سعدی، باید بلیط تهیه کرد.
- دسترسی: به اکثر آرامگاههای مشاهیر شیراز با وسایل حمل و نقل عمومی به راحتی میتوان دسترسی پیدا کرد.